Във връзка с появилите се публикации в медиите относно качеството на

...
Във връзка с появилите се публикации в медиите относно качеството на
Коментари Харесай

Има ли опасен мед от пловдивска фирма? Ето отговорите!

Във връзка с появилите се изявления в медиите относно качеството на мед "Родна стряха ", управлението на Лидл България съобщи, че изнесените в тях изказвания са безусловно погрешни. Продуктите от двете партиди, посочени в изявленията, са изпратени за разбор в упълномощени лаборатории в Германия. Получените резултати не демонстрират никакво отклоняване в наличието на съответния артикул, което изрично опровергава изнесената информация.
Лидл България ползва извънредно прецизна система за сигурност, качество и надзор на храните, която даже надвишава нормативните условия за страната, за да се подсигурява качеството и сигурността на предлаганите продуктите. Компанията организира регулярни одити и инспекции, в това число изключителни и изненадващи такива на снабдители си.
Като виновна компания, чийто главен приоритет е качеството и сигурността на продуктите и здравето на потребителите, компанията подхваща дейности по всеки подаден сигнал. Непосредствено след приемането на сходен сигнал неотложно се взимат всички нужни ограничения и се привеждат в деяние процедури за инспекцията му. 

От компанията производител също излязоха с публична позиция:

С актуалната публична позиция бихме желали изрично да опровергаем изказванията, изложени в изявления в някои електронни медии от 22.12.2017, по отношение на отклонения в качеството на артикули, създадени от Апитрейд ЕООД. Разпространеният сигнал съставлява неумел опит на съответен съперник да навреди на продажбите и репутацията на компанията ни.

Уверяваме потребителите, че по време на целия индустриален развой - от закупуването на пчелния мед от български пчелари - производители до доставянето му на клиентите, се правят цялостна проследяемост и непоколебим надзор на качеството, изразяващ се в лабораторни изпитвания на всяка партида, в това число за цитираните във въпросната обява параметри, в профилирани упълномощени лаборатории в Германия. Дейността ни е напълно под контрола на способените органи от Българска организация по сигурност на храните и единствено инспекторите от Агенцията са тези, които могат надеждно да взимат проби от даден артикул от комерсиалната мрежа и да го дават за изпитване.

Разполагаме с протоколи от разбор на цитираните партиди в профилирани немски лаборатории, които изрично опровергават изложените в обявата изказвания. Дори при обикновен прочит, в нея прозират редица несъгласия, пораждащи подозрения в достоверността ѝ. Поради това сме твърдо решени дружно с юристите ни да предприемем съответните дейности, с цел да потърсим правата си съгласно законоустановения ред.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР